Het Bouwbesluit stelt dat indien in een gebouw een brandmeldinstallatie is vereist er ook een ontruimingsinstallatie en een ontruimingsplan aanwezig dient te zijn. In het ontruimingsplan wordt weer gesteld dat in een gebouw op iedere verdieping minimaal één vluchtwegplattegrond en bij grotere gebouwen meerdere vluchtwegplattegronden goed zichtbaar moet worden opgehangen. Deze plattegronden geven duidelijk weer op welke wijze de medewerkers/bezoekers het gebouw kunnen ontvluchten bij bijvoorbeeld brand.

Op basis van digitale dan wel papieren aangeleverde tekeningen maakt Sommers Advies brandveiligheid de noodzakelijke vluchtwegplattegronden. Tevens zijn de plattegronden van de voor BHVers relevante pictogrammen voorzien zoals brandblusapparatuur, brandmelders en afsluiters en voorzien van een calamiteiteninstructie met intern alarmnummers. Alles geheel volgend NEN 1414.

Sommers Advies brandveiligheid verzorgt desgewenst ook het afdrukken en inlijsten van de vluchtplannen in alu-kliklijsten.


Een vluchtwegplattegrond laten maken? Of meer informatie?

Neem direct contact op